Kerékpár gumik minden felhasználási területre

Kerékpár gumik többféle méretben

Kerékpár gumik többféle méretben

Akármilyen külső gumi is van kerékpáron, előbb vagy utóbb cserére szorul, hiszen ez egy kopórész a bringán. Manapság már a kerékpár gumi a legkülönbözőbb igényeknek is meg tud felelni, mint például a defektvédelem vagy a maximális tapadás.

A megfelelő gumi kiválasztásánál fontos szempont, hogy milyen területen kívánja használni. Legyen szó túráról vagy városi közlekedésről, esetleg sportcélokról, más és más kívánalmaknak kell megfelelnie. Amikor hosszabb túrákra vagy versenyekre készül, a tömeg fontos tényező, illetve a defektvédelem is előnyös tulajdonság.

A nagyobb súlyú enduro bringák esetében, a jó tapadás az elsődleges szempont. A kerékpár gumi tulajdonságait a mintázat, illetve a bordázottság is nagyban befolyásolja.

A gumi anyaga sem elhanyagolható szempont, hiszen ez felel a defektvédelem mértékéért, valamint a jó tapadásért. A fejlesztéseknek köszönhetően, a kerékpár gumi minden igénynek képes megfelelni. Ilyenek a több komponensből álló fajták, melyek középen keményebb anyagból, még az oldalukon lágyabb anyagból készülnek.

További bejegyzések