Mennyire megbízhatóak a személyiség tesztek?

személyiség teszt

Személyiség teszt

A pszichológia iránti érdeklődés nem csökken. Az ember belső világának nagy jelentősége van, mert az egyén titkok és rejtélyek egész világa, amit még saját maga sem tud teljes mértékben kiismerni. A vezető pszichológusok személyiség teszt sorozatokat dolgoztak ki annak érdekében, hogy jobban megértsék az emberi természetet, valamint a világban fellelhető emberi kapcsolatokat.

Valószínűleg mindenki ismeri Rorschach, Eysenck és más vezető kutatók nevét, akik választ kaptak a legfájdalmasabb kérdésekre. Hasznosak-e a személyiség tesztek? Vannak, akik azt állítják, hogy egyetlen kérdéssor sem mutatta be helyesen a jellemüket, hogy az összes teszt hamis és az emberek annyira különböznek egymástól, hogy nem lehet egy technikához sem igazodni ezen a téren.

De akkor fel kell tennünk magunknak egy kérdést: “Ismerem magam?” Nincs olyan univerzális személyiség teszt, ami megmutatná a jellem teljes skáláját, valamint az emberek sem mindig válaszolnak őszintén. De a tesztek segítenek önmagunk megismerésében és megértésében.

További bejegyzések