Kinek ajánlott a műlencse műtét?

látásjavító műlencse műtét

Látásjavító műlencse műtét

A legtöbb embernek már 45 éves kora fölött közelre és távolra is kell szemüveg, azonban ennek viselése, esetleg cserélgetése meglehetősen kellemetlen. Aki szeretne minden távolságra 100% látni, annak ajánlott a látásjavító lencseműtétet elvégeztetnie. A látásjavító műlencse műtétről Dr. Nagymihály Attila weboldalán olvashatsz bővebben. Ez az eljárás azért is jó, mert így megelőzhető a szürkehályog kialakulása a szemeken, ami miatt amúgy is operációra kerülne sor előbb vagy utóbb.

Ez a kezelés a szürkehályog műtéttel azonos technikán alapszik és a lényege az, hogy a saját szemlencsét ultrahangos technikával műlencsére cserélik. Választani lehet trifokális, EDOF vagy monofokális lencse közül. Ha a legelsőt választjuk, vagyis a trifokális lencsét, akkor 100% látást is elérhetünk ezzel a technológiával. Azt jelenti ez az eredmény, hogy többé nem lesz szükségünk szemüvegre, sem kontaktlencsére. Érthető módon, a beavatkozást megelőzi egy részletes szemészeti vizsgálat, hiszen fontos a szem állapotának felmérése a tervezett operáció előtt.

Ennél a beavatkozásnál nincs felső korhatár, sem dioptriakorlát, ellenben egész hátralévő életedre megoldást jelent. Közelre és távolra egyaránt tökéletesen fogsz látni bármilyen segédeszköz nélkül. Az életkorra pedig romlik a szemlencse alkalmazkodó képessége, ami nem korrigálható teljesen lézeres eljárással, csak lencseműtéttel. Dr. Nagymihály Attila szemész szakorvos a legmodernebb, prémiumminőséget képviselő műlencséket használja a beavatkozások során. Segítséget nyújt a pácienseinek a megfelelő műlencse kiválasztásában is.

Amikor ez megtörtént, következhet a teljesen fájdalommentes műtét, ami nem altatásban zajlik, hanem szemcseppekkel végzik az érzéstelenítést. A doktor úrnak 25 év sebészeti tapasztalata van a látásjavító szemműtétek területén, tehát nyugodtan rábízhatod magad. Alacsony kockázattal jár a beavatkozás, a regenerálódás pedig szintén hamar lezajlik. Biztos, hogy hamarabb lezajlik az operáció, mint amennyit gondolkodunk azon, miszerint vállaljuk be vagy sem.

További bejegyzések