Mikor érdemes gyorskölcsönt felvennie egy családnak?

grantis.hu

grantis.hu

A kisgyermekes családoknak lehetőségük van életkezdési célokra félretenni pénzt a gyermekek megtakarítási számlájára. A szülőknek azonban a hosszú távú megtakarítási lehetőségeket is érdemes figyelembe venni, és előre tervezni a nyugdíjas évekre is. A grantis.hu weboldalon a nyugdíjbiztosítás előnyeire is kitérnek.

A nyugdíjasok nyugdíját az aktív dolgozók keresik meg, de mivel a magyar társadalom drasztikusan öregszik, erre egyre kisebb a lehetőség. Fontos lenne mindenkinek valamilyen nyugdíj célú megtakarítás, amellyel jelentősen megkönnyíthetjük a nyugdíjas éveinket. Ez egy hosszú távú vagyonépítés, amelyből több fajta is létezik.

A számunkra megfelelő konstrukció kiválasztásához mindenképp kérjük pénzügyi szakember segítségét. A három nyugdíjcélú öngondoskodási forma a nyugdíj-előtakarékossági számla, a nyugdíjpénztár és az önkéntes nyugdíjpénztár, mindegyik célja, hogy nyugdíjba vonulásig gyarapodjon. Ezeket a magyar állam adójóváírással támogatja.

Több olyan eset is előfordulhat egy család életében, amikor az azonnali gyorskölcsön sokat segíthet. A normál személyi kölcsön mellett, létezik egy másik típusú hitel is, amelyhez akár pár órán belül hozzájuthatunk. Lényege, hogy a lehető leghamarabb pénzhez jusson az igénylője, még bankszámla nyitásra sincs szükség hozzá.

A gyorskölcsönnel alacsonyabb összegek igényelhetők, jellemzően 100 000 és 500 000 Forint között. Ha hirtelen, előre ki nem számítható kiadással kell szembenéznünk, például elromlott a mosógép vagy autót kell szereltetni, mindenképp jól jöhet a gyorskölcsön, ami azonnal felvehető, továbbá előnye még, hogy online is intézhető, a szerződés aláírására elektronikusan vagy akár szóban is lehetőség van.

Természetesen személyesen is lehetőség van az ügyintézésre. Az, hogy mekkora összeget vehetünk fel, függ a jövedelmünktől. A futamidő az ilyen típusú kölcsönöknél általában rövid, akár egy évnél is rövidebb lehet. A kamat a futamidő végéig fix és magasabb, mint általában a személyi kölcsönöké.

További bejegyzések