Puffertartály a többletenergia tárolására

A modern fűtésrendszerek működése során sok esetben többlet energia keletkezik. Ez az energia könnyen felhasználható akár fűtésre vagy meleg víz előállítására is. Ehhez nincs másra szükség, csak egy puffertartály bekötésére a fűtésrendszerbe. Egy ilyen tartály igény szerint akár ezer liter kapacitású is lehet, de létezik ettől nagyobb is, főleg intézmények és közületek meleg víz igényeinek kiszolgálására. Egy családi ház meleg víz ellátására általában néhány száz literes kapacitás bőven elegendő szokott lenni.

A puffertartály tehát eltárolja a többlet hőt, amit később hatékonyan fel lehet használni. A hőszivattyúval, vagy napelemmel történő fűtésrendszer üzemeltetéséhez elengedhetetlen egy ilyen tartály beüzemelése, mivel a megtermelt energiát kénytelenek vagyunk eltárolni, mielőtt felhasználjuk.

Ezért érdemes két hőcserélős puffertartály beszerzése is, amiket egyszerre lehet napelemre és más fűtési rendszerre is kapcsolni, ami által még hatékonyabb a meleg víz előállítása. Látogasson el a kazanstore.hu honlapra és ismerje meg a termékek működését és az ajánlatokat!

További bejegyzések