80 literes bojler vízkő-eltávolítása

Bojler

Hazánk majdnem teljes területén magas az ivóvíz mészkő tartalma. Ez azt jelenti, hogy a háztartási gépek, de az emberi szervezet is az átlagosnál nagyobb mennyiségű mészkővel érintkezik. Ez egy 80 literes bojler esetében azt jelenti, hogy használattól függően néhány évente érdemes kitisztíttatni.

Bojler

A vízkőlerakódás egyértelmű jele, ha a bojler a szokottnál hosszabb ideig melegíti fel a tartály vizét. Vagy a villanyszámlán a megszokott berendezések használata során emelkedés tapasztalható. A 80 literes bojler esetében az elvégzett javítás többféle lehet.

Van, amikor csak a vízkövet tisztítjuk ki, de ezt a változatot azért nem ajánljuk, mert a bojlerben lévő melegítő állapotát nem tudjuk megállapítani. Ha a régi melegítőt szeretné benn hagyni, kérdés, hogy meddig működik.

A cseréért újabb díjat számolunk fel. Tehát érdemesebb a vízkőtelenítés során a 80 literes bojler melegítőjét és az anódot is cserélni. Ebben az esetben a megrendelő biztos lehet abban, hogy az elkövetkező néhány évben nyugodtan használhatja a bojlert.

További bejegyzések