Pár szó a spumante pezsgőről

Ha valamit ünnepel az ember, akkor igenis érdemes kirúgni a hámból. Itt pedig nem arra kell gondolni, hogy az ember mérték nélkül iszik, hanem például arra, hogy kipróbál valami sajátos italkülönlegességet. Sokan ekkor a megszokott pezsgők helyett, a Spumante nedűre voksolnak, ami teljes mértékben megérdemel legalább egy esélyt azoktól, akik már picit unják a megszokott italokat.

A hagyományos előállítási módszerektől valamelyest eltér a Spumante elkészítési módja. Az úgynevezett Asti Spumante módszer titka, hogy a pezsgők alapanyaga nem kész alapbor, hanem must. Egyesek szerint pontosan ennek köszönhető a valóban egyedülálló íz. A Spumante mellett, érdemes kitérni arra is, hogy kismértékben különbözik a tradicionálisabb eljárásoktól a habzóborok vagy gyöngyöző borok előállítása.

Ezen nedűk ugyanis szimpla szaturálással, vagyis a kész borban történő szén-dioxid elnyeletéssel kerülnek előállításra. Az elkészítésük éppen emiatt nem vesz annyi időt igénybe, mint a pezsgők esetében. Számtalan egyedülálló pezsgő és bor rendelhető meg a bb.hu internetes shoptól, ahol az árak is kedvezőek.

További bejegyzések