A vodka gondos elkészítése

Szűrés, lepárlás, megfelelő üstméret, ezek minden a szeszfőzés nélkülözhetetlen kellékei. Nem is gondolnánk, hogy egy olyan közismert ital, mint mondjuk a vodka elkészítése milyen gondos munkát és fokozott odafigyelést igényel.

vodka,Egy jó ital a jellemző sajátosságokat már a gyártás folyamán elsajátítja. Egy ilyen közös gyártási jellemző a vodka esetében, hogy mind az Amerikai Egyesült Államokban, mind az Európai Unióban, az ital lepárlás után egyből szűrésen esik át, ami olykor már az üstben megtörténik.

A szűrés következtében, a jellemző íz-anyagok fennragadnak a szűrőközegben. Ez az elkészítési mód nagymértékben különbözik más vodkatermelő nemzete módszereitől, ahol a lepárlási folyamatot végzik nagy pontossággal és az ezt követő szűrésre kevesebb hangsúlyt fektetnek.

A kevesebb szűrés hatására a vodka tejesen más, egyedi ízesítést fog kapni. Attól függően, hogy mekkora üstöt használnak és milyen módszerrel párolnak, az elkészült párlat alkoholtartalma elérheti az akár 96 %-ot is. Ez annyira magas százalék, hogy palackozás előtt mindenképp hígítani kell.

További bejegyzések