Az Amnézia című film története

Az amnézia az emlékezőképesség meggyengülésével vagy annak teljes elvesztésével jár, ami általában egy nagyobb traumához kapcsolódik. Nincs másképpen a 2014-ben megjelent Amnézia című film történetében sem, aminek főszereplője a gyönyörű Nicole Kidman, vagyis Christine, aki mindennap úgy ébred, hogy az elmúlt 15 évét homály fedi.

amnesiaAz „ismeretlen” férfi aki mellette van, vagyis a férje, mindennap elmeséli ugyanazt a szomorú de sajnos igaz történetet, hogy egy autóbaleset következtében olyan nagy sérülés érte, aminek hatására minden lefekvés után 15 év emléke vész el.

Dr. Nash a pszichiáter, ismert nevén Mark Strong, próbál segíteni a betegség leküzdésében egy videó-napló segítségével, a férj tudta nélkül.

A videó-napló lehetőséget ad Christinnek, hiszen lesz valami a tulajdonában amit minden reggel megnézhet újra és újra, amiből rájön arra, hogy nem minden úgy van, ahogy azt a párja meséli. Az Amnézia című film műfaja thriller, ami a főhősnő mindennapos vívódásait mutatja be, ami véget nem érő momentumnak tűnik.

További bejegyzések