Ilyennek kell lennie a munkavédelmi sisaknak

munkavédelmi sisak

munkavédelmi sisak

A védősisakokat arra használják, hogy eltakarják a dolgozók fejét és megvédjék a fej tetejét a leeső tárgyak okozta sérülésektől. Ennek érdekében, a munkavédelmi sisak irányában több feltétel is létezik.

Először is, az ütközés erejét a lehető legnagyobb felületen kell eloszlatnia, hogy a koponyára gyakorolt nyomást korlátozza. Másodszor, megfelelően sima és lekerekített formával kell rendelkeznie és szét kell oszlatnia az ütközés energiáját, hogy az ne terjedjen át a fejre és a nyakra. Ezen kívül, a felhasználó által végzett munkától függően, néhány sisaknak elektromos szigetelése is van, mások pedig magas hőmérsékleten is védenek, vagy tűzállósággal rendelkeznek.

Ezen túlmenően, a munkáltatónak a munkavédelmi sisakok kiválasztásakor figyelembe vennie, hogy megfelelően illeszkedjenek a fejre, hogy lehajoláskor vagy a legkisebb mozdulatok során ne essen le. Ha a munkahely intenzív napfénynek van kitéve, akkor általában polikarbonátból kell készülnie, hogy megakadályozzák az idő előtti öregedést.

További bejegyzések