A shea vaj a bőrünk barátja

shea vaj

shea vaj

Egy afrikai faféle magjának finomítása során növényi zsírt nyernek. Ezt a növényi zsírt a bennszülöttek kozmetikai célokra és illóolajként is használják. Magas telítetlen zsírsav tartalma miatt, a shea vaj kiváló hidratáló anyag.

Felhasználják arcápoló termékekben, kézhidratálókban és az érzékeny bőrűeknek kifejlesztett készítményekben is. Az ilyen termékeket, ha gondosan készítik el, akkor a shea vaj megőrzi az A, az F és az E vitaminokat. Emellett nem tartalmazza a kémia munka által maradt vegyszereket sem. Lényegében növényi zsírsavakból áll, telített és telítetlen zsírsavakkal együtt. A shea vaj alkalmazása sokrétű, mint például használható pikkelysömör, ekcéma, allergia ellen, jó a száraz bőrre, de napozáshoz szintén, ugyanis fényvédő, emellett gyulladáscsökkentő és a használatával megelőzhető a terhességi csíkok megjelenése.

A shea vaj alapvető hatása az is, hogy a ráncokat lágyítja, a bőrt puhává teszi, a pattanásokat csökkenti és önmagában is kiválóan ápol, védelmez, túladagolni pedig nem lehet, mert mellékhatása nincs.

További bejegyzések