Izgalmas pillanatokat garantálnak a mozgásfejlesztő játékok

mozgásfejlesztő játékok

mozgásfejlesztő játékok

A gyermek a születésétől kezdve nemcsak növekszik, hanem fejlődik is. A gazdag érzelmi világának a fejlődése elképzelhetetlen olyan eszközök nélkül, amelyek lehetővé teszik, hogy a kifejezze az érzéseit, felfedezze a körülötte lévő világot, megtanuljon kommunikálni és megismerje önmagát.

Viszont ezek mellett, a mozgásfejlesztő játékok nyújtotta hasznot sem lehet alábecsülni, amelyek fontosak a baba harmonikus fejlődéséhez. Ezek kiválasztásánál figyelembe kell venni az életkort és az érdeklődési kört. Valaki szeret építkezni, más kockát dobni és egyeseket nagyon érdekelnek a mozgásfejlesztő játékok. A fejlesztésnek átfogónak kell lennie, de nem szabad olyan gyermeket kényszeríteni a használatukra, akit ezek nem érdekelnek.

A 7 hónapos és 1 éves kor közötti babáknál fejleszteni kell a finommotoros készségeket. Összegyűjtik és szétszórják a kockákat, megérintik a tárgyakat és papírt tépkednek. A mozgásfejlesztő játékokokkal való időtöltés azért fontos, mert ezek befolyásolják a beszéd, a koordináció, a memória és a képzelet fejlődését.

További bejegyzések