Teendők az öntözőrendszer telepítése előtt

Öntözőrendszer telepítése

Öntözőrendszer telepítése

Nem létezik gyönyörű kert gyepszőnyeg nélkül, amin mezítláb is sétálgathatunk, ha ahhoz van kedvünk. Tehát jó, ha a gyepszőnyeg ár már kezdetben bele van számítva a végösszegbe. Erről tudni kell, hogy a minőségi fajtát 12-18 hónapig nevelik professzionális körülmények között a fűiskolákban. Tömött szerkezetű, sűrű, teljesen gyommentes gyep, ami 90%-ban gyökeresedett fűből, 10%-ban pedig kész, kereskedelmi forgalomban megvásárolható gyepből áll.

Több tényezőtől is függ a gyepszőnyeg ár, elsősorban a színvonalától, továbbá a kert méretétől. A fűmag vetése helyett, mégis inkább ajánlott ez a megoldás, mert így azonnali csúcsminőségű, összefüggő, egészséges és látványában verhetetlen pázsitot kapunk. A gyors kivitelezhetőség szintén egy pozitív szempont, aminek érdekében tanácsos a gyepszőnyeg ár megfizetése mellett voksolni. A profik ugyanis naponta akár 4-500 négyzetméteres terület képesek gyepszőnyeggel beborítani. A gyors használhatóság a következő ok arra, hogy a gyepszőnyeg ár ki legyen egyenlítve a kivitelező szakembernek.

Amint megvan a gyönyörű gyepszőnyeg, gondolni kell annak locsolására is, mert ellenkező esetben kiszárad, megsárgul. Ilyenkor a legtöbben az önműködő öntözőrendszer telepítése mellett határoznak, mert ez a berendezés garantáltan biztosítja a gyepnek az élethez szükséges vízmennyiséget, méghozzá rendszeresen. Bármiféle emberi felügyelet nélkül végzi el az öntözés feladatát, így rengeteg időt és energiát takarít meg a gazdájának.

Az automataontozorendszeres.hu weboldalon megtalálható szakember tökéletes munkát végez, neki az öntözőrendszer telepítése rendkívül szakszerűen és gyorsan megy. Természetesen erre a munkálatra pontos árajánlatot csak helyszíni felmérés után tud Önnek küldeni. Az öntözőrendszer telepítése előtti felmérés során figyelembe veszi például a rendelkezésre álló vízforrást, a kert állandó és változó adottságait. A helyes felmérésen nagyon sok múlik, mert fontos a kert optimális vízfogyasztásának a beállítása. Tehát, az öntözőrendszer telepítése előtt, ezeket feltétlenül el kell végezni!

További bejegyzések